Frityrstekt is.

Frityrstekt is faktisk!! ja i dag har jeg prøvd noe som jeg aldri har laget før, og det er frityrstekt is. Det var en dame som ba om oppskrift på dette på FB siden min og min første tanke var…..æsj,,det kan umulig smake godt. Men så forutintatt er det jo ikke lov å være så jeg fant en oppskrift og satte igang. Det tar litt tid å lage (eller mest litt tid i frysen innimellom) men er VIRKELIG verdt det. Det smakte knallgodt og man kan lage det med flere forskjellige smaker. Jeg prøvde med både jordbær, sjokolade og vanilje….og jeg synes det er absolutt best med vanilje.
Håper dere allesammen har hatt en fin uke til nå og at dere koser dere denne nydelige høsten. Nå er det vireklig tid for levende lys, kos og hygge!

Klem Elin

ta 3 kopper cornflakes og knus dem i mikser.
Slika t det blir sånn.
Lag så mange isskuler som du skal ha og ta på engangshansker og press dem sammen som snøball, sett i fryseren i ca 1 time.
Ta 2 tsk kanel i cornflakes blandingen. Du kan variere hvor mye kanel du vil ha i.
Ta ut iskulene og rull dem i cornflakes blandingen. 
Pisk et egg og rull iskulene i egg,
Og så oppi cornflakesblandingen igjen. Rull dem gott så at de er godt dekket.
Legg iskulene i fryseren i minst 2 timer.
Sett frityrgryten på 190 grader og sett iskulene ned i frityren, la dem være nedi i ca 7-12 sekunder, alt etter str på iskulene.
Server sammen med litt krem…..bon appetit :)

Comments

 1. nam! så kjempegodt ut :)

 2. Dette hadde jeg faktisk ett mareritt om når jeg var liten, jeg var på olavsgård hotell og spiste fritert is med hele familien, det eneste var at jeg visste ikke at isen var fritert før jeg spiste og jeg brant meg noe så veldig. Visste faktisk ikke at det gikk ann på ordentlig! Dette er jeg jo bare nødt til å prøve, bare for å finne ut om det egentlig er godt og bevise for meg selv at man ikke må brenne seg på fritert is :)

 3. hmm.. mulig jeg er veldig blond nå, men å putte is oppi 190 grader sier meg at egentlig ikke bør gå ann?!? eller.. hehe, smelter ikke bare isen?

 4. Bra blogg, Elin!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så får du tips om andre gode blogger også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside kan sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

 5. Kult!! Gratulerer med forsiden av VG også!! ;o)

 6. Stilig! :D
  Det må jeg prøve en gang..spennende, spennende.

 7. For en oppskrift! Dette må pröves alltså :))
  Blir ju dunderhit på en söndag.
  Takker og bukker.
  Synnöve.

 8. Wow, dette så spennende og godt ut ! Dette må vi prøve :)
  Takk for tips !

  Klem Birgit

 9. Hei! Så mye fint du lager! Kom nettopp over bloggen din og det er jeg glad for! Her var det mye inspirasjon å hente.

  Jeg smakte frityrstekt is sist jeg var i Tyrkia og det var knallgodt! Nå kan jeg lage det selv også! Takk for god oppskrift! God helg.
  Klem Siri

 10. Ja cutest blog on the block.
  Dette er det lenge siden jeg forsøkte meg på, men det var ikke cornflakes blanding rundt og husker det bare ble klin.
  Denne skal jeg forske meg på:)

  Liza

 11. oooo nam!

 12. Så virkelig godt ut:))

 13. Anonymous says:

  Så utrolig godt ut! gleder meg til å prøve det! ;)

Speak Your Mind